divendres, 27 d’abril del 2012

 

File:Bakermiddleages.jpg El horno del pan

Pintura Romana

Els orígens de la pintura romana es confonen amb els del seu escultura i de tal manera es troben en l'art hel · lenista que encara els exemplars que se'n conserven, sobretot, els millors, s'atribueixen avui a mà grega si bé l'escola arribés per fi a romanizarse. Els romans admiraven la pintura grega tant com la escultura , i animaven als artistes que treballaven per a ells a fer còpies d'obres gregues especialment famoses o populars. Els romans tendien més que els grecs a decorar les seves parets amb pintures murals, i encara que segueixen la tradició grega, mostren en les seves pintures un gran colorit i moviment. Les pintures, amb figures individuals, grups o panells sencers, es reproduïen, s'adaptaven, feien malbé o embellien segons el talent dels artistes i les exigències del client.
Els procediments usats en aquesta pintura van haver de ser el encausto , el tremp i el fresc . Encara que se sap que els romans van desenvolupar la pintura sobre taula, les restes pictòriques coneguts més importants són de tipus mural, frescos protegits amb una capa de cera que avivava els colors.
Els seus gèneres , el decoratiu de vaixelles i murs i l'històric i mitològic en els quadres murals. I encara que els descoberts fins al present ofereixen més que tot un caràcter decoratiu arriben a ser veritables composicions pictòriques i es jutja amb fonament que hi va haver també altres de pintura independent a semblança dels actuals de taula o de cavallet .

File:Battle of Issus.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada